İngiltere Çalışma İzni


Yurt dışında çalışmak isteyenler için sunulan vize türlerinden birisi çalışma vizesidir. İngiltere çalışma izni için bu vizeye sahip olmanız gerekir.

İngiltere Çalışma Vizeleri Türleri

İngiltere çalışma izni söz konusu olduğunda, farklı farklı vize türleri ön plana çıkar. ülke içerisinde çalışabilmeniz için, bu vizelerden birine sahip olmanız gerekir. İngiltere çalışma izni vize türleri şu kişilere verilebilir;
·         Sanatçı ve sporcular
·         Din görevlileri
·         Dini çalışanlar
·         Uluslar arası Anlaşmalar
·         Hayır işçileri
·         Ev hizmetlilerine verilen vize
Vize türünüze göre oluşturmanız gereken evrak listesi farklılık gösterir.

İngiltere Çalışma İzni ve Ankara Anlaşması İlişkisi

İngiltere çalışma izni ve Ankara Antlaşması, birbiriyle doğrudan ilişkilidir. Ankara Antlaşması, İngiltere’de çalışabilmenize olanak tanıyan bir içeriğe sahiptir. Bu anlaşmaya göre, TC vatandaşları gerekli evrakları topladıktan sonra İngiltere’de iş kurabilir ya da bir işte çalışabilirler. Bunun için başvuru formunda yetkin olduğunuz bir iş beyan etmeniz gerekir. Ülkede de sadece belirttiğiniz işte çalışabilirsiniz.

Ankara Anlaşması ile İngiltere Oturma İzni Alınabilir mi?

Ankara Anlaşması ile çalışma izni alabileceğiniz gibi, oturma izni de alabilirsiniz. İngiltere çalışma ve oturma izni, Ankara Anlaşması kapsamında yararlanabileceğiniz imkanlar arasında. Ülkede ilk olarak çalışma iznini aldıktan sonra, 5 yıl ülke kuralları çerçevesinde çalışmanız gerekiyor. Kural ihlalinde bulunmadığınız takdirde, 5 yıl sonrasında İngiltere’de oturma izni alma şansını da elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lisans Tez Yazım Kuralları

Tez Sunumu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Detay

Online Casino Sitesi